Головна Проєкти Послуги Команда Блог Контакти
RU EN
+38 067 785-01-01

У Києві з'явиться новий пішохідний міст

Новий пішохідний міст планують побудувати у 2021 році - про це заявив мер Києва. Він опублікував на своїй сторінці в соцмережі відео з проєктом споруди, автором якого став той же архітектор, що проєктував міст над Володимирським узвозом.

Новий міст з'єднає парк "Наталка" на Оболонській набережній і Оболонський острів. Зараз острів можна назвати нежилим. Сюди не ведуть автомобільні дороги, а потрапити на нього можна тільки на човні, або пішки з однієї зі сторін, коли влітку падає рівень води у водоймі. За заявою міської влади, ніякого масштабного будівництва на острові не буде, замість цього планується провести роботи з доброустрою та обладнати пляж і зону для пікніків. А з боку річища Дніпра може з'явитися човновий причал.

Міст буде виконаний зі скла і металу, а його довжина складе понад сто метрів. Опорні конструкції матимуть вигляд хвиль, які досягають максимальної амплітуди на середині моста. Всю споруду обладнають динамічною ілюмінацією. Розробник проєкту повідомив, що одна з ідей, яку зараз обговорюють у міській адміністрації, - це зв'язати всі невеликі острови в цьому районі в мережу пішохідних парків. Згаданий вище міст буде лише першим кроком в реалізації цього проєкту, а після нього можуть з'явитися і інші подібні конструкції.

Нова пішохідна конструкція буде повністю доступна для маломобільних громадян. Влада сьогодні приділяє набагато більше уваги створенню безбар'єрного міського простору, і архітектори Futurista вітають ці ініціативи. Одним з найважливіших показників є те, що сьогодні неможливо побудувати та ввести в експлуатацію, наприклад, офісний центр, якщо він не буде відповідати вимогам інклюзивності, описаним у відповідних ДБН. Також є ймовірність, що на мосту з'явиться велодоріжка, проте це питання все ще перебуває на етапі обговорення.

Спочатку планувалося завершити будівництво вже в цьому році, однак строки робіт довелося перенести. Попередня вартість мосту склала до ста мільйонів гривень, і фінансувати створення інфраструктури будуть інвестори.

Останні новини :

Більше новин